| تاریخ ارسال: 1400/6/23 | 
انجمن دانشجویی مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری انجمن مشاوره ایران و نهاد آموزش و پرورش در راستای طرح مشاورین مدرسه ( تعفا) در  قالب سلسله نشست‏های سه شنبه های مشاوره ای وبیناری در تاریخ سه شنبه شانزدهم شهریور ماه هزار و چهارصد با عنوان، زبان درمانگری، نیش یا نوش با حضور دکتر جواد خدادادی استادیار گروه مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و بازرس انجمن مشاوره ایران  برگزار کرد.
خدادادی سخن خود را با این جمله که آموزش و پرورش در همه کشورها متولی اصلی هدایت جامعه در مسیر رشد اخلاقی، انسانی، روانی و عقلانی است آغاز کرد و گفت هدف آموزش و پرورش، پرورش انسانهای متعالی است و ما مشاوران سهم پر رنگی در پرورش انسان های متعالی داریم. او گفت آموزش و پرورش به دنبال این است که  کمک کند انسان رشد همه جانبه و متعادل داشته باشد. خدادادی با اشاره به ویژگی پایداری پیامبران گفت که  که درمانگری یک شیوه ای از پیامبری است. مشاوران مدرسه، مدرسه را یک جامعه فرض می‏کنند که پیامبرش مشاور است. او گفت کار مشاوره ایجاد تغییرات بنیادی است. خدادادی با تاکید به معنای ظلم بیان کرد که ظلم یعنی ما کاری را بپذیریم و نتوانیم حق مطلب را به درستی ادا کنیم. یعنی ممکن است در فضای صندلی مشاوره باشیم اما حق مطلب را ادا نکنیم. او گفت مشاوره یک حرفه مبتنی بر تغییر است. خدادادی تاکید کرد اگر مشاور نتواند تغییر را در خود ایجاد کند و جهان بینی، نگرش و روش های خود را تغییر دهد نمی‏تواند پرچم دار تغییر باشد. خدادادی در ادامه بیان کرد دو نهاد خانواده و مدرسه در جامعه پذیری ما از نهادهای مهم هستند و پل ارتباط این دو نهاد مشاورین می باشند. مشاورین مدرسه می توانند کمک کننده و نجات بخش باشند تا مسیر و زندگی انسان ها را تغییر دهند. و لازمه این کار این است که مشاورین فرایند تغییر را در خودشان گسترش دهند و از جانبداری کورکورانه نسبت به یک دیدگاه بر حذر باشند. او گفت دنیا متمرکز بر تغییر است و اگر ما نتوانیم انسان هایی را برای عصر متغیر پرورش دهیم در واقع نتوانستیم کار لازم را انجام دهیم و لازمه این مسئله این است که ما به عنوان مشاور یک نگاه تغییر محور داشته باشیم.

جواد خدادادی در ادامه مشاورین مدرسه را مخاطب قرار داد و گفت پرچمدار اصلی ارتقای سلامت روان،  مشاورین هستند. خدادادی سخنان خود را با این سوال ادامه داد که، ما به عنوان پرچم داران سلامت آیا در عمل به افراد کمک میکنیم که در جهت سلامت حرکت کند یا خیر؟ او گفت درمانگری یک تیغ دو سویه است و ما مشاورین باید مراقب نگاه و مسیر و نگرش خودمان باشیم که آسیب نرسانیم. او با تاکید بر اینکه مشاورین  مسئول سلامت جامعه هستند گفت یکی از فاکتورهای مشاور موثر و کمک کننده به ارتقای سلامت نگاه درمانگر است و در ادامه بیان کرد جهان بینی ما در زبان ما نهفته است و اگر درمانگر از زبان مثبت استفاده کند کمک می کند که فرد از باتلاق ها بیرون بیاید و در یک مسیر درست حرکت کند. واژه ها و زبانی که ما در درمان استفاده می کنیم بسیار مهم است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن مشاوره ایران می باشد.

© 2024 All Rights Reserved | Iranian Counseling Association