noori A, shafi abadi A, Delavar A, farah bakhsh K. The Construct of Organizational Pathology Scale Based on Three-Branch Model and the Investigation of Organizational Damage in Food Industries Company . QJCR 2018; 17 (65) :125-149
URL:
http://irancounseling.ir/journal/article-1-811-fa.html
دانشگاه علامه
چکیده: (9374 مشاهده)
چکیده:
هدف پـژوهش حاضرساخت مقیاس آسیبشناسی سازمانی و بررسی آسیب سازمانی در شرکتهای صنایع غذایی بر اساس مدل سه شاخگی میباشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع آمیخته میباشد. جـامعه آماری آن تمامی کارکنان شاغل در شرکتهای صنایع غذایی شهرک صنعتی آمل بوده و نمونه انتخاب شده در بین این افراد 250 نفر میباشند که به صورت خوشهای صورت گرفته است. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که روایی آزمون با اعمال نظر متخصصان تأیید شد و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرانباخ ۹۲/. بدست آمد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که سوالات و عاملهای پرسشنامه ساخته شده همبستگی مناسبی دارند. برای بررسی آسیبشناسی سازمانی بر اساس مدل سه شاخگی (مولفههای رفتاری، زمینهای و ساختاری) از آمار توصیفی (شاخصهای مرکزی ) و آزمون خی دو استفاده شد و نتایج نشان داد که از بین مولفههای مربوط به عامل رفتاری بیشترین درصد فراوانی آسیب مربوط به مولفه انگیزش و هدفمندی (34 درصد) است و در مرتبه دوم امنیت شغلی حدود 32 درصد است. از بین مولفههای مربوط به عوامل ساختاری بیشترین درصد فراوانی آسیب مربوط به مولفه روشهای گزینش و استخدام در سازمان (حدود 33 درصد) است و عامل زمینهای با تک مولفه عوامل فردی و اجتماعی میزان آسیب 31 درصد در سازمان ارزیابی شده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1397/1/15 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/4/21