3 نتیجه برای ایماگوتراپی
امینی خوئی، عبدالله شفیعآبادی، علی دلاور، رحمتالله نورانیپور،
دوره 13، شماره 50 - ( 4-1393 )
چکیده
ناصر _ _ _ چکیده تاریخ دریافت: 3/5/92 _ تاریخ پذیرش: 25/11/93 هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی تکنیکهای ایماگوتراپی و برنامه آموزش مهارتهای زندگی در بهبود الگوهای ارتباطی زوجین جوان شهر بوشهر بوده است. این پژوهش نیمه تجربی از نوع پیشآزمون- پس آزمون است، جامعه آماری مطالعه را زوجهای جوان مراجعهکننده به مراکز مشاوره شهر بوشهر تشکیل دادهاند. نمونه پژوهش شامل 90 نفر (45 زوج) بوده که به روش داوطلبانه جایگزینی تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش جایگزین شدند. پس از اجرای پیشآزمون هر کدام از گروههای آزمایش به مدت 10 جلسه (هر هفته یک جلسه) در معرض آموزش مهارتهای زندگی و آموزش تکنیکهای ایماگوتراپی قرار گرفتند. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه الگوهای ارتباطی کریستینسن و سالاوی است. بهمنظور تحلیل دادهها از روشهای آماری تحلیل کوواریانس و تحلیل رگرسیون استفاده گردید، یافتهها نشان داد که هر دو روش برنامه آموزش مهارتهای زندگی و ایماگوتراپی در بهبود الگوهای ارتباطی زوجین جوان موثر بوده و در مقایسه بین دو روش، شیوه آموزش مهارتهای زندگی تأثیر بهتری در بهبود الگوهای ارتباطی زوجین داشته است.
صدیقه سیدآبادی، رحمت اله نورانی پور، عبدالله شفیع آبادی،
دوره 19، شماره 76 - ( 12-1399 )
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی دو رویکرد زوجدرمانی هیجانمدار و تصویرسازی ارتباطی (ایماگوتراپی) بر تعارضات زوجهای مراجعهکننده به مراکز مشاوره شهر تهران صورت گرفت. روش: روش تحقیق شبهآزمایشی دارای پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه زن و شوهرانی بود که 1 تا 10 سال از ازدواجشان میگذشت و حداقل یک فرزند داشتند. تعداد افراد نمونه 30 زوج بودند از بین زوجهای داوطلب مشارکت در پژوهش انتخاب شدند که هر یک از زوجها به عنوان یک واحد تحلیل در نظر گرفته شدند. برای سنجش تعارضات زناشویی زوجها از پرسشنامه تعارضات زناشویی تجدید نظر شده ثنایی و همکاران (1387) که یک ابزار 54 سوالی است که کاهش همکاری، کاهش رابطه جنسی، افزایش واکنشهای هیجانی، افزایش جلب رضایت فرزندان، افزایش رابطه فردی با خویشاوندان خود، کاهش رابطه فردی با دوستان و خویشاوندان همسر، جدا کردن امور مالی از یکدیگر و کاهش ارتباط مؤثر را میسنجد استفاده شد. برای تحلیل دادهها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شده است.نتایج: تحلیل یافتهها نشان داد زوجهایی که تحت مداخلههای زوجدرمانی هیجانمدار و ایماگوتراپی قرار گرفتند تعارض زناشویی کمتری از زوجهای گروه کنترل نشان دادند ولی تفاوت معنیداری بین تأثیر این دو نوع مداخله در کاهش تعارضات زناشویی ملاحظه نشد. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش مداخلات زوجدرمانی هیجانمدار و ایماگوتراپی در کاهش تعارضات زناشویی مؤثر است و از این دو رویکرد میتوان برای کاهش تعارضات زناشویی زوجها استفاده کرد.
مهوش معاذی نژاد، مختار عارفی، حسن امیری،
دوره 19، شماره 76 - ( 12-1399 )
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، هم سنجی اثربخشی دو رویکرد زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد و ایماگوتراپی بر صمیمیت جنسی زوجها بود. روش: روش پژوهش حاضر شبهآزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. تعداد 45 زوج بطورت داوطلبانه از میان زوجهای مراجعهکننده به مراکز مشاوره شهر کرمانشاه در سال 1397 در این پژوهش شرکت کردند و در سه گروه 15 زوجی مبتنی بر پذیرش و تعهد، ایماگوتراپی و کنترل، به صورت تصادفی جایگزین شدند. در 8 جلسه 90 دقیقهای یکی از گروههای آزمایش در معرض آموزش گروهی زوج درمانی مبتنی بر اکت و گروه دیگر در معرض آموزش گروهی ایماگوتراپی قرار گرفتند. دادهها بوسیله پرسشنامه صمیمیت جنسی برگرفته از مقیاس اینریچ جمع آوری شد.یافتهها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد(در سطح معنی داری پنج درصد) زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد و تکنیکهای ایماگوتراپی در بهبود صمیمیت جنسی زوجها مؤثر بود و از میان این دو زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد مؤثرتر بود. این یافتهها نشان داد، بکارگیری تکنیکهای زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، باعث پذیرش روانی فرد در مورد تجارب ذهنی و کاهش اعمال کنترل ناموثر میگردد.