۵ نتیجه برای علل
جمال سلیمی، سید جمال بارخدا، کویستان محمدیان شریف،
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
_ _ چکیده تاریخ دریافت: ۳/۵/۹۲ _ تاریخ پذیرش: ۵/۱۲/۹۳ پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین انگیزش تحصیلی و اهداف پیشرفت اجتماعی با تعللورزی تحصیلی دانشآموزان سال دوم متوسطه با روش همبستگی انجام شد.نمونه ی پژوهش ۲۷۵ (دانشآموز پسر و دختر) بود که به شیوه ی نمونهگیری طبقهای تصادفی، از دبیرستانهای دورهی متوسطه ی شهرستان مریوان انتخاب شدند و به سه پرسشنامهی ادراکات انگیزیش تحصیلی، اهداف پیشرفت اجتماعیو تعللورزی تحصیلی پاسخ دادند.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روشهای آماری رگرسیون گام به گام و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین مولفههای انگیزش تحصیلی مولفهی تکلیف، رقابت، کسب پیوستگی وعلاقه اجتماعی و مولفههای اهداف پیشرفت اجتماعی (تبحر، عملکرد گرایی، عملکرد گریزی) میتواند تعللورزی تحصیلی را پیش بینی کند و یا روی آن تاثیر بگذارد. همچنین نتایج معادلات ساختاری نشان داد که انگیرش تحصیلی و اهداف پیشرفت اجتماعی میتوانند تعللورزی تحصیلی را پیش بینی کنند و همچنین اهداف پیشرفت تحصیلی با انگیزش تحصیلی رابطهی مستقیم و معناداری دارد. نتایج این پژوهش برای اداره آموزش و پرورش و همچنین مراکز آموزش عالی بویژه برای دبیران و معلمان قابل استفاده میباشد تا جهت رفع تعللورزی و ناکارآمدی تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان و افزایش انگیزش تحصیلی در میان آنها گامی بردارند.
بابک اسلام زاده، سمیه فکریان آرانی،
دوره ۱۶، شماره ۶۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: جامعه و به تبع آن نهاد خانواده در ایران در دهه های اخیر دچار تغییرات شگرفی شده است. این تغییرات در ابتدا به دلیل مولفه های نوسازی در ابعاد گوناگون ، و اخیرا به دلیل مهمترین مولفه آن یعنی تکنولوژی های ارتباطی بوده است. شناختن هر چه بیشترعلل این تغییرات ساختاری در خانواده ما را به سمت داشتن جامعه و خانواده ای پویاتر راهنمایی می کند. .بدین منظور هدف پژوهش حاضر بررسی علل تاثیر گذار بر گرایش خانواده ها به رسانه های مجازی بود. روش: در پژوهش حاضر از رهیافت کیفی و روش نظریه مبنایی برای بررسی درک و تفسیر علل موثر بر گرایش خانواده ها به رسانه های مجازی استفاده شد.جامعه این پژوهش ، با توجه به اهداف تحقیق انتخاب شدند و شامل افرادی بودند که بالای ۳۰ سال سن داشتند که از میان آن ها ۲۸ نفر با توجه به اشباع داده ها مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق قرار گرفتند.سوال پژوهش در محور علل گرایش خانواده ها به سمت رسانه های مجازی ، بررسی شد، و کدکذاری باز ، محوری و انتخابی برای سوال مذکورانجام شد. یافته ها : طبق یافته های پژوهش ، مقوله های عمده در رابطه با علل گرایش به رسانه های مجازی، عبارت بودند از: زیر ساخت های علمی و تفریحی، عوامل درون شخصی، دولت و رسانه، عوامل فرهنگی مدرنیته، عوامل اجتماعی مدرنیته، عوامل خانوادگی، ملزومات زندگی مدرن، عوامل ارتباطی مدرن. و مقوله ی هسته ای عبارت بود از : عوامل مدرنیته.نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش این نتیجه به دست آمد که عوامل موثر در گرایش خانواده ها به سمت رسانه های مجازی بر اثر ۲ دسته عوامل بوده است. اول عوامل درون ساختاری مانند: عوامل ارتباطی مدرن، عوامل درون شخصی وعوامل خانوادگی مدرن، ودوم عوامل برون ساختاری خانواده مانند: زیر ساخت های علمی و تفریحی، دولت و رسانه، عوامل فرهنگی مدرنیته، عوامل اجتماعی مدرنیته، ملزومات زندگی مدرن .
آقای موسی چوپانی، آقای محمدمهدی سهرابی فرد، آقای فاروق محمدی، خانم نوشین اسمعیلی، خانم آذر صمدی فرد،
دوره ۱۸، شماره ۶۹ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی علل و عوامل بازدارنده از خیانت زناشویی از دیدگاه مردان بیوفا بود. روش: این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مردان بیوفا شهر شاهیندژ در سال ۱۳۹۵ بود که پس از شناسایی تعداد زیادی از آنها توسط پژوهشگران، از میان آنها با استفاده از شیوهی نمونهگیری هدفمند تعداد ۱۲ مرد برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و موردِ مصاحبه قرارگرفتند. همه مصاحبهها ضبط و سپس خطبهخط دستنویس شد و در نهایت با استفاده از روشِ تحلیلِ تفسیری دیکلمان، آلن و تانر (۱۹۸۹) تحلیل شد. یافتهها: تحلیل دادههای حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی۵۱ کداولیه، ۹ زیرمضمون و ۳ مضمون اصلی در زمینهی عللِ خیانت زناشویی (۱. علل درونفردی: تنوعطلبی جنسی، عدمپایبندی مذهبی، کسب اعتمادبهنفس، انتقام. ۲. علل بینفردی: نارضایتی جنسی، نارضایتی عاطفی و عدمتعهد. ۳. علل محیطی: مهیابودن شرایط خیانت و اختلال در همسرگزینی) و ۲۳ کد اولیه، ۵ زیرمضمون و ۳ مضمونِ اصلی در زمینه عوامل بازدارنده از خیانت زناشویی (۱. بازدارندههای بینفردی: ارضای عاطفی و ارضای جنسی. ۲. بازدارندههای محیطی: رفع تحریککنندههای محیطی و رهایی از اجبار انتخابی. ۳. بازدارندههای درونفردی: پایبندی مذهبی) در مردان بیوفا شد. نتیجهگیری: پژوهشگران و برنامهریزان حوزه ازدواج و خانواده میتوانند از طریق رفع علل گرایش زوجها به روابط فرازناشویی و تقویت عوامل بازدارنده در آنها و محیط کارکردیشان، تا حد زیادی احتمال گرایش این افراد را به روابط فرازناشویی کاهش داده و زمینه ثبات سیستم زوجی و نهاد خانواده را فراهم کنند.
نسرین محمودی، رقیه موسوی، مسعود غلامعلی لواسانی، باقر غباری بناب،
دوره ۱۸، شماره ۶۹ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
شرایط اقتصادی و خانوادگی، از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت روان کودک است.
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل تاثیرگذار اقتصادی و خانوادگی بر نشانه های بیش فعالی و نقص توجه کودکان سنین ۶-۱۱ سال بود.
روش: در این پژوهش برای بررسی هدف تحقیق از روش تحقیق کیفی استفاده شد. لذا ۱۳ مادر دارای کودک مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی با کمک مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری و سپس دادههای بهدست آمده از طریق روش تحلیل مضمون مورد تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج پژوهش در بخش کیفی پژوهش منجر به شناسایی چهار مقوله فرعی و دو مقوله اصلی شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد، خانواده کودکان دارای اختلال بیش فعالی/نقص توجه دارای درآمد پایین، داشتن سوابق بیکاری، فضای ناکافی منزل مسکونی، نداشتن اتاق اختصاصی کودک، سطح تحصیلات پایین، نداشتن اگاهی کافی درباره اختلال کودک و تک والدی/چند والدی بودن کودک بودند. و این عوامل احتمالا موجب افزایش نشانه های اختلال بیش فعالی می شود.
پیشنهاد می شود درمانگران در درمان کودکان دارای اختلال بیش فعالی/نقص توجه به عوامل استرس آور مانند شرایط اقتصادی و خانوادگی توجه نمایند.
آقای امید افشاری کاشانیان، دکتر کیانوش زهراکار، دکتر فرشاد محسن زاده، دکتر عزیز الله تاجیک اسماعیلی،
دوره ۱۸، شماره ۷۱ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف واکاوی علل خیانت زناشویی زنان انجام شد.
روش: رویکرد مورد مطالعه در این پژوهش کیفی بود. تعداد ۱۷ زن که تجربه خیانت زناشویی و تمایل به همکاری با پژوهشگر را داشتند با شیوه نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. این افراد با استفاده از مصاحبه نیمهساختاری به صورت عمیق مورد بررسی قرار گرفتند. برای تبیین و تحلیل دادهها از رویکرد داده بنیاد استفاده شد.
یافتهها: بعد از تحلیل دادهها، سه مقوله عمده در مورد علل خیانت زناشویی زنان یافت شد. علل زمینهساز خیانت زناشویی شامل کسالت بار شدن زندگی بعد از کشف یکدیگر، ضعفهای ذاتی ازدواج، آسیب پذیری در زمان سرکوفته شدن نیاز جنسی یا عاطفی، تحول جامعه، علل نگهدارنده خیانت شامل تمایل به تجربه کردن هیجان، سلب مسئولیت رفتار خود و تاکید بر ویژگیهای همسر، کسب خلاقیت بسیار در بدست آوردن زمان برای رابطه و پنهان کردن آن، کسب شجاعت به خاطر کشف ویژگیهای جدید در خود و پاسخ به خیانت شامل میل به طلاق، ترمیم آشیانه، تحمل فشار روانی.
نتیجهگیری: برای پیشگیری از خیانت زناشویی، آموزشهای خانواده و غنی سازیهای روابط پیش از ازدواج باید این مقولهها را مد نظر قرار داد.