دوره 23، شماره 90 - ( 4-1403 )                   جلد 23 شماره 90 صفحات 235-208 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirzaei E, keshavarz moghadam E, asgari E, mirzaei M. Examining the Relationship between Cultural Globalization and Marriage Spaces: The Mediating Role of Modern Identity(A case study of Al-Zahra University students). QJCR 2024; 23 (90) : 8
URL: http://irancounseling.ir/journal/article-1-2076-fa.html
میرزائی عزت اله، کشاورز مقدم الهام، عسگری احسان، میرزائی مهدی. بررسی رابطه جهانی‌شدن فرهنگی و فضاهای همسرگزینی: نقش میانجی‌گری هویت مدرن (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س)). پژوهش های مشاوره. 1403; 23 (90) :208-235

URL: http://irancounseling.ir/journal/article-1-2076-fa.html


(نویسنده مسئول)، دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی، استادیار گروه تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران. e.mirzaei@atu.ac.ir
چکیده:   (520 مشاهده)
هدف: هدف از نگارش مقاله‌ی حاضر، بررسی رابطه‌ی جهانی‌شدن فرهنگی و فضاهای همسرگزینی با تکیه بر نقش میانجی‌گری هویت مدرن بود.
روش: نوع پژوهش توصیفی و روش نیز پیمایش بود. حجم نمونه نیز به صورت تمام‌شماری، تعداد 271 نفر از دانشجویان دانشگاه الزهرا(س) که طی سال‌های 1398 تا 1401 ازدواج کرده بودند، را تشکیل داد که این تعداد توانستند به سیاهه‌ی جهانیشدن فرهنگی و هویت مدرن پاسخ دهند. چنانچه داده‌های گردآوری شده با بهره بردن از نرم افزارهای SPSS و AMOS و آزمون‌های همبستگی پیرسون، رگرسیون و سوبل مورد تحلیل و تفسیر قرار گرفتند.
یافته‌ها: از حیث تأثیرگذاری بر ابعاد متغیر وابسته (فضاهای همسرگزینی)، بیشترین میزان مربوط به رابطه‌ی میان فردگرایی و فضای نظارت‌گریز همسرگزینی بود(0.77)؛ بدین‌معنا که هرچه میزان فردگرایی بالاتر باشد، به همان میزان نیز میزان ازدواج‌های نظارت‌گریز افزایش پیدا می‌کند و بلعکس. کمترین میزان ارتباط نیز میان متغیرهای استفاده از موسیقی ایرانی و فضای نظارت منفعلانه‌ی همسرگزینی(0.16) دیده شد. همچنین با تکیه بر آزمون سوبل، مشخص گردید که میزان این آماره در همه‌ی متغیرها بزرگ‌تر از 96/1± است و این بدین معناست که متغیر هویت مدرن نقش ِمعناداری به عنوان میانجی در رابطه‌ی بین جهانی‌شدن فرهنگی و فضاهای همسرگزینی ایفا نموده است.
نتیجه‌گیری: با توجّه به اینکه رفتار اجتماعی از لحظه‌ی تولد تا زمان مرگ در حال شدن و درونی‌شدن است، به منظور بهبود عملکرد افراد در موضوع همسرگزینی، متولیان امر باید در جهت هویت‌‌سازی و تقویت منابع هویتساز سنتی و ایضاً شکل دادن به هویت مقاوم در مواجهه با هویت‌‌ مدرن و جهانی‌‌شده تلاش کنند. همچنین نظارت توأمان والدین در کنار انتخاب آگاهانه فرزندان میتواند در عملکرد همسرگزینی مؤثر واقع شود.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 1309 kb]   (975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مشاوره خانواده
دریافت: 1402/10/11 | پذیرش: 1402/12/1 | انتشار: 1403/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهش های مشاوره می باشد.

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Counseling Research